/*Microsoft Clarity*/ //end of Clarity

Kérem szépen az úgy volt, hogy Halász Imi kitalálta a nevet. Ebből következik, hogy minden ami ez után jött, az Ő lelkén szárad . . . .
Én lelkesen támogattam, tudva, hogy ez csak rövid időre szól. . . Hogy nincsenek tagok, felszerelés, próbahely, és hozzáértés-az mérsékelten, vagy egyáltalán nem zavart bennünket, talán ha tudtuk volna, mi következik . . .

 

Sokadik próbálkozásunk lett ez a történet, de egyet leszögeztünk.: Saját zenét nem csinálunk ! Szereztünk pár ócska felszerelést, egy tanár barátunk megengedte, hogy Vasárnaponként zörögjünk a garázsába, és elkezdődött !

Rengeteg kalandunk adódott a 22 év alatt, ebből mesélnék el párat, csak hogy lásd: Ilyen / is / a Magyar Rock !


- Az akkori dobosunk- csóró volt, mint mindenki a bandában- örökölt egy kis pénzt, természetesen dobszállító autót vásárolt, valami 130.000.- Forintos csillagászati összegért. Mi, hogy segítsük az életét, szögeltünk egy „dobszállító konténert”, legalábbis szerintünk az volt . . .


Egy Januári, mínusz 15 fokos éjszakán, valahol Békésduvad és Bivalytosznád között, leszakadt a nagy értékű autó teteje, így a cirka 150 kilós dobdoboz a kocsi oszlopain nyugodott. No de mennyivel menőbb egy kabrió ?

Volt olyan dobosunk is, aki az első közös bulinkon, úgy bekólázott -Whisky vel, hogy nem tudtuk haza csalni. Ő egyedül folytatta a koncertet, elvárva, hogy a közönség, csak a dobból ismerje fel, hogy ez a Kóbor Angyal.

Emlékezetesnek mondható, egy buli Jánoshalmán, ahol elfelejtették meghirdetni a koncertet. Mi voltunk jelen, a biztonsági Őr, és a jegyszedő néni. A zajt meghallva, bejött egyetlen pár, és így öt főre bővülve dübörgött a Rock !De legalább, aki ott volt az ugrált!

Játszottunk többször több ezer ember előtt, nagy zenekarok előtt- után- ami természetesen nagy dolog. Minden elismerés az EDDÁNAK, A LORDNAK, A BEATRICÉNEK, AZ OSSIÁNNAK és még sorolhatnám. Bár szerintem a kis klub bulik az igazi helyszín! A Szegedi Kócsag klubban például nem egyszer háttal, teljes tömeggel kellett visszatolni a nagyérdeműt, csak hogy a cucc ép maradjon. Az hogy a keverőnkben mennyi alkohol és nikotin rakódott le, még kérdés.


Bizony megtörtént, nem is messze Szegedtől, hogy a főtéri koncerten éppen keményen beálltunk egy Edda számmal, amikor is, egy rocker kinézetű úriember feltűnő érdeklődéssel lehorgonyzott Halász Imi barátom előtt. Végighallgatta a szólót, aprót biccentett, majd elfordult a színpadtól

- Te úgy nézel ki, mint az Alapi ! / az Edda gitárosa /.- szólt oda az énekesünk.
- Mert hogy az vagyok.- hangzott a válasz.
- Na bakker.-. . .


Igazán nagy megtiszteltetés volt amikor Békéscsabán, a Jaminában , a P.Mobil előtt játszhattunk és a gitárosuk megkért, játszanánk P. Mobilt, Ő szereti hallgatni . . . .

Szintén Mobil. Póka Egon ráismert a basszusgitár motyóra.:

- Te, ez az enyém volt !
- Nem mondod ?
- De bizony, a Hajógyári Szigeten a Som Lajos itt ütötte meg, láthatod a nyomát! Tudod mit, ezt tegyük előre, az enyémet hátra, örülök, hogy látom!


Makón régebben hatalmas sörfesztiválokat tartottak, sokszor lehettünk előadók a rendezvényen, szerettük. Megtörtént, hogy Korda Gyuri bácsi után következtünk, ahol is a technikusok, az átkötő dübörgő rock zenét a front hangfalakból kivették, de a színpadra szóló kontroll hangfalakból bömbölt tovább. Gyuri bácsi műsora elindult, érzelmesen búgott a Mammamaríama a színpadon pedig kaszált az AC/DC. A művész úr egy számig bírta . . .

Ugyanitt közös öltözőt kaptunk egy csoport táncoslánnyal. Nem vagyok prűd, de vörös füllel pucoltunk a sátorból. . . .

Az egyik első koncertünk Szentesen,a szemét telep melletti tanyák egyikén valósult meg, ahol is a Gazda- szájában egy bedugott hosszabbítóval- mászott át a Kurca patak iszapján. Már csak hogy legyen áram. Finom úri hely volt, egy IFA plató színpad, a három meghívott zenekarból egy nem jött el, egy csak lassított a kocsival és sietve tovább állt, mi viszont háromszor is eljátszhattuk a teljes műsorunkat, ha nem akartunk tettlegességet.

Esküvőt, és hasonlót soha nem vállaltunk. Mi csak a Magyar Rock zenét ismerjük- úgy ahogy- tehát csak koncertet tudunk vállalni. Kivételt képezett néhány születésnap, egyik esetben életünk legrövidebb műsorát produkáltuk. Az a 2.000 Wattnyi cucc amivel játszani szoktunk, kicsit túllépte a Tápéi szomszédok ingerküszöbét, 6 perc alatt hívták ránk a Rendőrséget. Mondjuk, egy Algyői barátom felhívott.:
- Melyik utcában játszotok itt Algyőn / kb. 5 Km. távolság / mert nálam az udvaron, tökéletesen élvezhető . . .

Mostani felállásunk már dicsekedhet zenészekkel is, de alapvetően az INDIGÓ ZENEKAR amatőr, hangszertulajdonosok csoportjának indult. Nagyon megtisztelő, ha néha országos ismertségű zenészek is megdicsérik a műsorunkat. Történt, hogy egy Szegedi sörfesztiválon a SZEOL pályán, egy neves csapat tagjai egyesével jelentek meg a színpad szélénél, majd a koncert végén a menedzserük, átnézte a cuccunkat, hogy hol a CD játszó. Nem hitte el, hogy nekünk az nincs . . .

A zenekar tagjai egyenként minimum 30 éves muzsikálással eltöltött időt tudhatnak maguk mögött, így talán megérthető, ha most csak érintőlegesen vázoltam néhány velünk megtörtént esetet. Természetesen, egy zenekar élete alaphangon nyújtana legalább két könyvnyi anyagot, azután hogy abból mennyi volna a „nyomdafestéket tűrő„ az már más kérdés.

Most visszagondolva- fogalmam sincs, hogy a fenébe bírtuk eddig egymást és a gyűrődést, de még mindig örömmel tölt el a megszólalás. Rengeteget gyakorolunk, felvesszük, visszahallgatjuk, kritizálunk, gyakorolunk, felvesszük.. . . és tovább , a végtelenségig. Még mindig sokkal több ötlet hangzik el a próbákon, mint amit eddig a 22 év alatt megvalósítani sikerült.
Ennek tudatában gondolom, hogy az INDIGÓ ZENEKAR kifáradása még sokáig nem esedékes.

Úgyhogy kedves barátaim, részünkről igaz a régi P.MOBIL jelmondat.:

MARADSZ AKI VOLTÁL-LESZEL AKI VAGY!
HAJRÁ INDIGÓ, HAJRÁ MAGYAR ROCK!

E-mail

Dr. Török Gábor
+36 20 920 5824

E-mail

Fodor István
+36 20 925 4946